Συνέντευξη του ιδρυτή του «The BOX» στο gamelinguist και στους Advengers

Διαβάστε την εδώ!

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες. Μετά από τόσα δωμάτια απόδρασης, είχαμε διάφορες ερωτήσεις και απορίες και έτσι αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό του είδους. Έτσι έπεσε η ιδέα για συνέντευξη και ο κλήρος έλαχε στον ιδρυτή του Escape the Box στη Νέα Ιωνία, Στάθη Κοκκινάκη.
Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τον χώρο των δωματίων απόδρασης;

Πριν αρκετό καιρό πήγαμε σε κάποιο δωμάτιο απόδρασης για να παίξουμε και μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Δηλαδή, θα μπορούσε να έχει περισσότερη ατμόσφαιρα, ήθελα μουσική (μου είχε λείψει πολύ η μουσική στο δωμάτιο), καθότι τα περισσότερα έχουν μια μουσική στο background να παίζει κάτι. Δεν θέλεις να είναι κάτι αδιάφορο, αλλά κινηματογραφικό. Για αυτό και στα δωμάτια έχω κάνει κάποιο soundtrack. Υπάρχει μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος, μια ροή όπου κάτι γίνεται, κορυφώνεται και ειδικά στο τέλος αν τα καταφέρεις. Οπότε ήθελα να κάνω τα δικά μου, όπως ήθελα εγώ με την ατμόσφαιρα, τους γρίφους, τη μουσική. Να μην έχει αυτό που ανοίγεις κάτι παίρνεις ένα κλειδί που πας σε άλλο λουκέτο, μετά σε άλλο λουκέτο και ούτω καθ’ εξής. Να υπάρχει και το κλειδάκι αλλά και κάτι άλλο ιδιαίτερο που να σε ιντριγκάρει.

Θεωρείς τα δωμάτια απόδρασης ως μια μόδα ή είναι κάτι που ήρθε για να μείνει καθότι δημιουργήθηκαν πολλά και σε περίοδο κρίσης;

Η αλήθεια είναι ότι είναι μόδα, αλλά μερικά είναι αυτά που θα ξεχωρίσουνε και θα μείνουν και μετά τη μόδα. Πιστεύω ότι αρκετά δεν θα τα πάνε τελικά καλά και στο τέλος θα κλείσουνε.

_advengers_interview_kokkinakis2

Γιατί θεωρείς ότι έχουν τόση πέραση αυτού του είδους η διασκέδαση ξαφνικά; Θεωρώ ότι αυτοί που θα ξεσηκωθούν πιο εύκολα να έρθουν είναι αυτοί που τους αρέσουν τα adventures, τα παιχνίδια με γρίφους γενικότερα, ωστόσο βλέπω μια σημαντικά διαφορετική «μάζα» ανθρώπων να ενδιαφέρεται και να πηγαίνει κατ’ επανάληψη σε δωμάτια απόδρασης.

Νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό, κάτι πολύ πρωτότυπο. Εμένα όταν μου το ανέφεραν την πρώτη φόρα – όντας μεγάλος φαν των adventures – και ότι υπάρχει σε «real life», την επόμενη μέρα πήγαμε! Επομένως λίγο επιρροή να έχεις από παιχνίδια, από γρίφους, από περιπέτεια, σίγουρα θα θέλεις να έρθεις σε ένα δωμάτιο και να περάσεις όμορφα.

Από εμπνέεσαι τις θεματικές των δωματίων και τους γρίφους;

Ξεκινάω από το στοιχειωμένο που θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένα στάνταρ, να υπάρχει ένα δωμάτιο που να τρομάζει γενικά… Ο ναός είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, ήθελα πολύ να κάνω ένα ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά δεν μπορούσα να κάνω το συγκεκριμένο από την αρχή λόγω budget, ενώ τώρα που μάθαμε πως να κάνουμε τα σκηνικά και τα παρελκόμενα που τα κάνουμε μόνη μας (τα περισσότερα τα έχει η Joanna).

Για τους γρίφους…συνήθως οι περισσότεροι που ασχολούνται με το είδος ψάχνονται με διάφορα και κοιτάζουν τι θα τους ταιριάξει. Αντιθέτως εγώ εμπνέομαι τους γρίφους από τη μουσική. Για την ακρίβεια, όταν φτιάχνω ένα δωμάτιο πρώτα δημιουργώ το soundtrack, είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνω. Επιλέγω κομμάτια για την αρχή, τη μέση και το τέλος ώστε να συνθέσουν μια ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια κάθομαι ξαπλωτά στην πολυθρόνα με τα ακουστικά και ακούγοντας τη μουσική του δωματίου, προσπαθώ να σκεφτώ τους κατάλληλους γρίφους. Να υπάρχει γρίφος παρατηρητικότητας, συνδυαστικός γρίφος, κάτι που πρέπει να κάνουνε, να κινήσουνε, να σχηματίσουνε. Έτσι ακούγοντας τη μουσική του δωματίου σημείωνα τις ιδέες και τους γρίφους που θα ταίριαζαν στο συγκεκριμένο δωμάτιο

Ποιο είναι το budget ενός τέτοιου εγχειρήματος; Είναι φτηνό, ακριβό, εξαρτάται από κάτι…;

Είναι ανάλογα μέχρι που θέλεις να το φτάσεις! Όταν ξεκινήσαμε στην αρχή, είχαμε πολύ μικρό budget. Ήμασταν και από τους πρώτους που ανοίξαμε. Το budget στην αρχή ήταν περιορισμένο, αλλά με την πρώτη ευκαιρία αρχίσαμε να προσθέτουμε πράγματα στα υπάρχοντα δωμάτια για την βελτίωση της ατμόσφαιρας και της αισθητικής. Αυτό που έγινε ευθύς εξαρχής με μεγάλο budget είναι το Temple Box –όπου για να μην δώσουμε spoilers-, για το οποίο υπάρχουν αρκετές ιδιαίτερες κατασκευές και δαπανήθηκε πολύς προσωπικός μόχθος και χρόνος για τις κατασκευές που περιέχει.

Και επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση… όταν φτιάχνω τα δωμάτια προσπαθώ να πάρω τα κλισέ όλα που πραγματικά τελικά ο κόσμος δεν τα περιμένει. Στα δωμάτια θα δεις πράγματα που τα βλέπεις σε όλες ταινίες του αντίστοιχου είδους, ωστόσο οι παίκτες όταν έρθει η ώρα δεν το κάνουν (εδώ κρύβουμε λόγια για να μην spoilάρουμε). Έτσι και στον ναό έβαλα κάποια πράγματα που είναι αναμενόμενα, όπως χάρτες, πυξίδες, αγάλματα, παγίδες, ιδιαίτερες πόρτες κτλ.

_advengers_interview_kokkinakis4

Πως παίρνεις απόφαση να αλλάξεις κάτι σε κάποιο δωμάτιο που το έχεις φτιάξει και τρέχει;

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα έχουμε πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές δεν έχω πάρει την απόφαση να αλλάξω κάτι σημαντικό. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να αλλάξω το δωμάτιο όσον αφορά το στήσιμο με τους γρίφους, γιατί ακόμα και στην αρχή που το budget ήταν χαμηλό, όλοι έλεγαν ότι οι γρίφοι είναι εξαιρετικοί, με καλή ροή και όπως πρέπει. Επομένως ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω κάποιο γρίφο ή το στήσιμό τους, ακόμα και στο Haunted Box που είναι δύσκολο δωμάτιο. Έχει περάσει ένας χρόνος και τρεις μήνες και οι κριτικές είναι τόσο καλές όσο στην αρχή (εξακολουθούμε και παίρνουμε πολύ καλές κριτικές), αλλά πάντα τόνιζαν το στοιχείο των γρίφων που ήταν πάρα πολύ καλοί. Επομένως δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω πραγματικά κάτι στα δωμάτια στο επίπεδο των γρίφων. Ωστόσο όσον αφορά την ατμόσφαιρα και την αισθητική των δωματίων προσθέτουμε συνέχεια πράγματα… Για αυτό και όταν έρχονται παλιές ομάδες τους ξαναβάζω στα δωμάτια για να δουν τις αλλαγές που κάναμε για να δείξουμε πως τα αναβαθμίσαμε και κάναμε αλλαγές με βάσει τα λεγόμενά τους. Και ένα ακόμα παράδειγμα αλλαγής. Άκουσα πρόσφατα ένα μουσικό κομμάτι που μου άρεσε πάρα πολύ και ήθελα να το βάλω στο soundtrack ενός δωματίου. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να το επεξεργαστώ, να το κάνω μοντάζ, να το ξαναβάλω στο πρόγραμμα, να επεξεργαστώ και πάλι το soundtrack και να το περάσω στο πρόγραμμα που παίζει τη μουσική στα δωμάτια. Όλη αυτή η διαδικασία για να αλλάξω ένα μουσικό κομμάτι! Μπορεί να μην το πρόσεξε κανείς, αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ γιατί θεωρώ ότι ταιριάζει υπέροχα στο χρονικό σημείο που ήθελα. Μου αρέσει να πειράζω πράγματα στα δωμάτια, ωστόσο όσο δελεαστικό και αν είναι, δεν πειράζω γρίφους.

Ποιος είναι ο αγαπημένος γρίφος;

Για να μην δώσω spoiler θα απαντήσω πιο γενικά. Μου αρέσουν πολύ οι οπτικοί γρίφοι. Μου αρέσουν τόσο οι παρατηρητικότητας που στο καινούργιο δωμάτιο σκέφτηκα τέσσερις ωραίους γρίφους που πλέον δεν έχω που να τους βάλω. Φτιάχνοντας το τέταρτο δωμάτιο έχω τοποθετήσει τους δύο από τους τέσσερις και προβληματίζομαι αν θα πρέπει να βγάλω κάποιον και να βάλω τους άλλους δύο. Γενικά είμαι της παρατηρητικότητας, για αυτό και όταν σκέφτομαι κάποιον γρίφο, το πρώτο που θα μου έρθει, θα είναι κάτι κουλό και θα είναι παρατηρητικότητας.

Τώρα φεύγουμε λίγο από τη λογική του σχεδιασμού και πάμε στο δεύτερο κομμάτι, αυτό του ιδιόμορφου backstage. Και ξεκινώ με τοGame mastering 101, δηλαδή ποιοι είναι οι “χρυσοί κανόνες” τουgame mastering;

Το πιο σημαντικό πράγμα του game mastering – και για αυτό γκρινιάζω με τους υπόλοιπους – είναι ότι δεν πρέπει να αφήσεις την ομάδα ούτε λεπτό. Επειδή μου έχει τύχει να παίξω παιχνίδι που ζητάγαμε βοήθεια και φαινόταν ότι δεν μας παρακολουθούσε κανείς, είναι κάτι πολύ άσχημο. Για αυτό λέω πάντα: θέλεις να πιείς νερό ή να πας κάπου εκτάκτως, βρες κάποιον να καθίσει και να βλέπει τι γίνεται μέσα στο δωμάτιο. Σε εμάς βέβαια επειδή κάνουμε πολλά πράγματα γιατί έχουμε πολλά κουμπιά μπροστά μας για την ενίσχυση της ατμόσφαιρας, αυτό καθιστά δύσκολο το δικό μας game mastering. Παράλληλα έχουμε και τους πόντους, δηλαδή τρέχουμε δύο προγράμματα, όπου με το ένα στέλνουμε τις βοήθειες και με το άλλο καταγράφουμε τους πόντους, και φυσικά και την κονσόλα με τα κουμπιά. Επομένως σε εμάς είναι εξαιρετικά δύσκολο να σηκωθείς από την καρέκλα, γιατί δουλειά του game master είναι να «σκηνοθετεί» το δωμάτιο. Ειδικά στο Temple Box αλλάζουμε και τις μουσικές αναλόγως την προσπάθεια. Επομένως το πιο σημαντικό είναι προσέχεις τον παίκτη, να τους αφήνεις ποτέ μόνους. Ακόμα και αυτό που θα πούμε, αν τους το επαναλάβεις μετά τους φαίνεται πάντα ωραίο, δηλαδή θεωρούν ότι τους προσέχεις και γυρνάνε προς την κάμερα να στο δείξουν.

_advengers_interview_kokkinakis1

(o Στάθης έχει τραβήξει πολύ “κουπί” για την πραγματοποιήσει του The Box…)

Η συμπληρωματική μου ερώτηση είναι αν έχετε κάποια κλίμακα όπου λέτε αν η ομάδα δεν έχει κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα ή κάποιες ενέργειες μέχρι αυτό το τάδε λεπτό, πρέπει να τους βοηθήσω;

Επειδή θέλουμε το τοπ-10 μας να είναι δίκαιο, η βοήθεια μάς δίνεται με βάση ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο λέει για παράδειγμα: αν γύρω στο όγδοο λεπτό δεν είστε κάπου εκεί, στέλνω μια μικρή καθοδήγηση. Αν γύρω στο δωδέκατο λεπτό, δεν έχει βοηθήσει η καθοδήγηση, στέλνω μια πιο ξεκάθαρη βοήθεια. Αυτό γίνεται γιατί κάθε φορά που στέλνω κάποια καθοδήγηση ή βοήθεια, αφαιρώ πόντους, για αυτό και θέλω να είναι δίκαιο αυτό, δηλαδή όλες οι ομάδες να πάρουν την καθοδήγηση γύρω στο οκτώ. Βέβαια αν εκείνη την ώρα εσύ λύνεις κάτι, δεν θα σου δώσω τη βοήθεια, για να μην σου αφαιρέσω άδικα τους πόντους. Θα επανέλθω μόνο αν κάτι δεν πάει καλά. Αφήνω πάντα αυτό το περιθώριο για αυτό και εξαρτάται αν θα βγούνε από το δωμάτιο ή όχι.

Μερικές αστείες στιγμές κατά την παρακολούθηση των ομάδων;

Εδώ πραγματικά έχω να σου πω πάρα πολλές αστείες στιγμές, αλλά δεν ξέρω ποιες να σου πω για να μην δώσω κάποιο spoiler. Χμμμ δύσκολη απάντηση. Αυτό που μας φάνηκε αστείο, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι αστείο, είναι να τρομάξει κάποιος που δεν περιμένεις. Να έρθουν πέντε παιδιά λυκείου που είναι 16 χρονών και να τρομάξουν, το περιμένουνε, αλλά να σου έρθουν πέντε παιδιά 35 ετών και να ουρλιάζουν μέσα στο δωμάτιο, δεν το περιμένεις και πραγματικά είναι αστείο ακόμα και για αυτούς. Βέβαια η πιο αστεία στιγμή συνέβη στο ναό το οποίο είναι spoiler (και για αυτό το κείμενο παραλλάχτηκε). Το μέλος μιας ομάδας έκανε κάτι συστηματικό και κανένας δεν κοιτούσε τι πραγματικά συνέβαινε με αποτέλεσμα ένα άλλο μέλος της ομάδας προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει κάτι που δεν έχει καταλάβει ότι σχετίζεται με αυτό που κάνει το άλλος μέλος… Κάποια ομάδα στο Museum Box όταν είδε πως μπορεί να μπει μέσα η «αστυνομία» τότε, μπήκε μέσα και κλειδώθηκε! Ή στο Haunted Box τρόμαξε κάποιος και πισωπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλους δύο και αυτοί με τη σειρά τους στο τραπέζι το οποίο και έσπασε!

[Σημείωση του Συντάκτη: ακολούθησαν πραγματικά απολαυστικές περιγραφές αστείων καταστάσεων που κόπηκαν στην απομαγνητοφώνηση για ευνόητους λόγους]

Ποια είναι η ρουτίνα στησίματος και προετοιμασίας ενός δωματίου πριν μπει η επόμενη ομάδα;

Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε, το δωμάτιο όπως το είχα φτιάξει, το είχαμε σημειώσει σε χαρτάκια ανάποδα. Δηλαδή είχα ξεκινήσει από τον τελευταίο γρίφο και είχα σημειώσει ανάποδα όλα τα βήματα – παίρνεις αυτό το βάζεις εκεί, κλειδώνεις αυτό εκεί, το κλειδί το βάζει σε αυτό σημείο κτλ. Έτσι από τη μία είχαμε τη ροή του δωματίου και από την άλλη χτίζαμε το δωμάτιο ανάποδα. Στην αρχή είχαμε αφήσει 45λεπτα διαλείμματα ανάμεσα στα δωμάτια για να μην έχουμε το άγχος, αν θα το προλάβουμε, γιατί στην αρχή γίνονταν και πολλές ζημιές. Τώρα πλέον στο δωμάτιο είναι όλα καλά βιδωμένα, καλά καρφωμένα και έχουν μείνει μόνο τα στιβαρά. Πλέον είμαστε χωρίς χαρτάκια, χωρίς τίποτα και διαγωνιζόμαστε ποιος θα κάνει πιο γρήγορα! Νομίζω το ρεκόρ είναι 3.58 λεπτά, αν και εξαρτάται πως θα το αφήσει ο παίχτης. Δηλαδή υπάρχουν παίχτες που τα αφήνουν όλα μαζεμένα και είναι άλλοι που έχουν μαζέψει το χαλί ρολό στην άκρη πίσω από την πόρτα λες και κάνουμε μετακόμιση. Γενικά πλέον το στήσιμο γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Βέβαια απορία μου ήταν πάντα στα δωμάτια που είχαν τόσα πολλά λουκέτα, πως συγχρονίζουν για το τι μπαίνει που.

Ακόμα και στο Museum Box που έχουμε τους περισσότερους γρίφους και έχουμε αρκετά λουκέτα για τα δεδομένα μας, πάντα κοιτάμε να είναι διαφορετικό το λουκέτο σε μέγεθος, σε διαφορετικό κλειδί, υπάρχει η μάστερ έκδοση και η πιο απλή. Επίσης έχουν πάνω και έναν αριθμό ως κωδικό με τον οποίο τα ξεχωρίζουμε και το κάνουμε μηχανικά.

_advengers_interview_kokkinakis5

Ποιες ομάδες βγαίνουν από τα δωμάτια; Δηλαδή, αν παίζει ρόλο η ηλικία, το φύλο, η σύσταση, η εμπειρία, η τύχη;

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, κάποιο στατιστικό. Πιστεύω ότι είναι πως θα κάτσει και το δωμάτιο στην ομάδα πολλές φορές. Δηλαδή στο Museum Box υπάρχει ένα εμφανές στοιχείο σε ορατό σημείο που υπάρχουν ομάδες που δεν το βλέπουνε, δηλαδή πολλές φορές τα στοιχεία είναι μπροστά στα μάτια τους και δεν τα βλέπουνε. Ενώ υπάρχουν και ομάδες που με το που μπαίνουν λένε «α να εκεί έχει αυτό και πως θα το πάρω;». Επομένως ένα πραγματάκι τόσο απλό μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα από ένα λεπτό μέχρι δέκα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα στατιστικό.

Πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που κλείνεσαι σε ένα δωμάτιο και ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβεις!

Πραγματικά και εμείς το ίδιο συναίσθημα έχουμε ακόμα και όταν δοκιμάσαμε δωμάτια με περισσότερο χρόνο της μίας ώρας. Είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό αυτό το είδος παιχνιδιού και για αυτό και θα κρατήσει, όσο και αν θεωρείται μόδα. Υπάρχει ακόμα κοινό που δεν το έχει πάρει καν χαμπάρι. Έρχονται ομάδες όπου κάποιοι έχουν παίξει μερικά και είναι και τα νέα μέλη που τους εξηγώ τι θα τους περιμένει στο δωμάτιο με γρίφους, λουκέτα και κατασκευές και δεν ξέρουν καν τι είναι ή τι να περιμένουν.

Βλέπω ότι ξεκινήσατε κάποια αλλαγές και στον χώρο υποδοχής.

Ναι, στον χώρο υποδοχής έχουμε βγάλει τους καναπέδες και βάλαμε τις καρέκλες. Θα κάνουμε τον χώρο σαν αίθουσα σινεμά, με προβολέα και πανί, με ποπκορνομηχανή και στη ρεσεψιόν θα κερνάμε τον κόσμο όση ώρα περιμένει, ενώ ταυτόχρονα θα παίζουν trailers. Επίσης σε ένα plexiglas έχουμε γράψει tickets και ετοιμάσαμε εισιτήρια και έναν χρωματιστό οδηγό. Έτσι ο κόσμος θα πηγαίνει στο ταμείο, θα παίρνει τα εισιτήρια για να πάει για παράδειγμα στην αίθουσα 2 για την παράσταση των 9.15 και δίνοντας τα εισιτήρια στον game master θα τον οδηγεί στην κατάλληλη αίθουσα. Προσπαθούμε να κάνουμε όλο το σκηνικό πιο κινηματογραφικό. Αυτή η ιδέα υπήρχε από την αρχή, αλλά λόγω budget δεν έγινε τότε.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του The Box.

Ανοίγουμε και The Box στην Ισπανία. Ως γνωστόν πολλά από τα δωμάτια έρχονται από το εξωτερικό, τα αγοράζουν και τα μεταφέρουν εδώ. Μερικά τα πουλάνε ακόμα και σε κοντέινερ! Στο δια ταύτα, η κοπέλα που θα ανοίξει το The Box στην Ισπανία πήγε και έπαιξε σε διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ελλάδα κτλ.) και ειδικά στην Ελλάδα έπαιξε σε οκτώ δωμάτια. Θεώρησε μερικά ότι είναι λίγο «κονσέρβα» και έτσι επέλεξε εμάς για να ανοίξει αντίστοιχο franchise στην Ισπανία. Σκοπός είναι να ανοίξει τον Φεβρουάριο. Καλώς εχόντων τον Ιανουάριο θα πάω και εγώ εκεί για την εκπαίδευση των υπαλλήλων σχετικά με το game mastering και να δούμε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες!

 _advengers_interview_kokkinakis3

Και κλείνοντας κάποιες σκέψεις για το επερχόμενο project που είναι το Time Box.

Γενικά προσπαθώ να κάνω πρωτότυπα πράγματα. Πρέπει να πω ότι γενικά είμαι του κινηματογραφικού σχεδίου, για αυτό και οι αφίσες μοιάζουν σαν κινηματογραφικά posters. Αν και έχουμε δωμάτια στον παρόντα χώρο, το ετοιμάζουμε σε ένα κτίριο που είναι λίγο πιο κάτω στον δρόμο. Για το Time Box θα πρέπει να ολοκληρώσεις ένα κομμάτι μιας χρονομηχανής και να γυρίσει πίσω στο παρελθόν για να φτιάξεις ένα φίλτρο σε ένα εργαστήριο παλιού αλχημιστή. Πρέπει να γυρίσεις πίσω στο χρόνια γιατί δάκρυα δράκου δεν υπάρχουν πια και έτσι πρέπει να επιστρέψεις πίσω στο 984 και να τα βρεις. Τα σκηνικά είναι πολλά και απαιτητικά. Η ιδιαιτερότητά είναι όταν κάνεις κράτηση θα πας στην εταιρεία Box Technologies. Εκεί θα υπάρχει η εταιρεία Box Technologies, όπου θα είναι η γραμματέας της εταιρείας και θα κάθεται στο γραφείο. Θα σας υποδέχεται και θα ξεκινάει η όλη ιστορία. Επίσης εκτός από τις ταμπέλες της εταιρείας, ακόμα και τα αντικείμενα θα αναγράφουν επάνω Box Technologies για μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Προσπαθώ δηλαδή να κάνω διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Πότε υπολογίζεις να ξεκινήσει;

Θέλουμε να έτοιμο στις αρχές Φεβρουαρίου, μιας και έχουμε και το ταξίδι στην Ισπανία. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε…

Σε ευχαριστoύμε για τη συνέντευξη. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια!